Laimiküpsised

  • 100 g toasooja võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • peotäis spinatit
  • 3 laimist pigistatud mahl (u 50 ml)
  • 100 g kookoshelbeid
  • 150 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit

Pane ahi soojenema 200 kraadi juurde.
Hõõru suhkur ja toasoe või kreemjaks pastaks. Pigista laimidest mahl ja pane koos spinatiga blendrisse, püreesta pastaks. (Vajadusel lisa mõni tilk vett, kuid ole veega tagasihoidlik, kasuta vaid siis, kui blender ei hakka muidu spinatit töötlema). Sega spinatipasta või ja suhkrusegu hulka.  Lisa segades muna. Sega kookoshelbed, jahu ja küpsetuspulber omavahel ning lisa tainasse. Tainas peab jääma üsna tihke. Kui blenderdamisel vett kasutasid, siis pead vajadusel veel jahu lisama. Vala pisut kristallsuhkrut taldrikule. Veereta märgade käte vahel tainast väikesed pallid ja keeruta neid seejärel suhkrus. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta pallide vahele ruumi. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Tõsta restile jahtuma.