Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõmpsuvate kaerahelvestega

Kolmele

  • 4 väiksemat (veri-)apelsini
  • 450 g Kreeka jogurtit (või 3% maitsestamata kohupiimakreemi)
  • 60 g (külmutatud) vaarikaid
  • 2-3 sl rafineerimata roosuhkrut 
  • 3 sl täistera kaerahelbeid
  • 1 sl võid
  • 1 sl kookoshelbeid
  • 1 tl mooniseemneid
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
Võta vaarikad sulama, kui kasutad külmutatud marju. Lõika apelsinidelt koor koos säsiosaga maha ning tükelda 3 apelsini. Viimasest apelsinist jäta pool esialgu puutumata.
Tõsta apelsinitükid kaussi ootele. Kuumuta pannil 1 sl suhkrut koos võiga ja lase segul päris vedelaks karamelliseeruda, sega hulka kaerahelbed ning kuumuta segades minutijagu, kuni need võtavad kena kuldse jume. Lisa kookoshelbed, mooniseemned ja kaneel, sega läbi ja vala eraldi nõusse jahtuma.
Jaga apelsinitükid kolme kausi vahel ja tõsta juurde pooled vaarikatest. Pigista seisma jäänud poolikust apelsinist mahl pannile ja vala ettevaatlikult juurde ka apelsinitükkidest välja imbunud mahl, kui seda jäi kausipõhja. Lisa 1-2 sl suhkrut ja kuumuta kergelt, kuni see on sulanud ja saad paari sl jagu siirupist vedelikku.Pool segust vala järele jäänud vaarikatele ja pool tõsta apelsinidele. Purusta vaarikad kergelt kahvliga ja sega kergelt jogurti või kohupiimakreemiga. Saadud segu jaga apelsinidele ning peale tõsta karamelline kaerahelbe-kookosesegu. Serveeri kohe.