Rabarberiparfee

Kaheksale kuni kümnele

Lõika rabarber umbes 5 cm pikkusteks õhukesteks viiludeks. Ära rabarberit koori! Tõsta esialgu potti niipalju rabarbereid, et poti põhi on kaetud ühekordse kihina, lisa 1 supilusikas suhkrut või suhkrusiirupit. Kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades, kuni rabarber muutub pehmemaks, kuid säilitab veel oma kuju. Selleks kulub vaid mõni minut. Tõsta pehmenenud rabarber koos siirupiga teise nõu sisse ja jäta jahtuma.
Pane ülejäänud rabarber ja suhkur potti ja keeda tasasel tulel pehmeks, nüüd võib rabarber ka laiali laguneda. Püreesta pehmenenud rabarber sauseguriga ja lase täielikult maha jahtuda.
Vahusta 400 ml vahukoort koos 2-3 supilusika suhkruga. Jaga vahustatud koor kahte kaussi. Sega ühele juurde jahtunud rabarberipüree ja teine sega maapähklivõiga.
Seejärel haki šokolaad noaga peeneks. Kuumuta potis ülejäänud koor (200 ml) keemiseni, tõsta tulelt ja sega sisse šokolaad, kuni segu on läikiv ja ühtlane. Rösti pähklid pannil koos suhkruga.
Võta silikoonist keeksivorm või vooderda plekist keeksivorm toidukilega. Vala segud kihiti vormi, kõigepealt maapähklivõiga, siis pähklid (jäta mõned kaunistuseks), siis pisut šokolaadisegu ja siis rabarbrisegu. Korda, kuni segud on otsas. Kata vorm toidukilega ja tõsta vähemalt 6 tunniks sügavkülma.
Enne serveerimist lase vormil vähemalt pool tundi toatemperatuuril seista. Siis kummuta serveerimisalusele ja kaunista kõrvale tõstetud rabarberiribade ja pähklitega. Rabarberiribad oleks mõistlik laduda kõrvuti koogi lahtilõikamise suunas.
Head maiustamist!