Brownie kakaobesee ja viskijõhvikatega

Jõhvikad:

  • 50 g kuivatatud jõhvikaid
  • 100 ml viskit
Vala jõhvikatele viski. Leota vähemalt 4 tundi või üleöö.

Brownie:

Tükelda või ja šokolaad kastrulisse. Sulata madalal kuumusel, sega ühtlaseks ja seejärel tõsta pliidilt. Sega hulka suhkur ja sool, kuni suhkruterakesed on sulanud. Eralda munakollased ja -valged. Lisa lahtiklopitud munakollased ja jahu veidi jahtunud brownie-segule. Vahusta munavalged tugevaks kohevaks vahuks. Sega õrnalt spaatliga alt üles tõstes šokolaadisegu hulka.
Kata 23 cm lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Vala tainas vormi. Küpseta eelkuumutatud 180 kraadises ahjus 20 minutit.

Samal ajal, kui kook ahjus, vahusta munavalged. Lisa munavalgetele sutsuke soola ja vahusta pehmeks vahuks. Lisa suhkur kolmes jaos, iga lisamise järel paar minutit vahustades. Beseemass on valmis, kui vaht on läikiv ja tugevate tippudega, mis ei vaju ära. Sõelu beseemassile kakaopulber ja surista mikseriga veel mõni tiir, kuni kakao on beseega segunenud. Määri koogile ja küpseta veel 25 minutit. Lase enne söömist täielikult jahtuda. Soovi korral sõelu jahtunud koogile veidi kakaopulbrit.

Serveeri viskiste jõhvikatega. Kui maiustajate hulgas on lapsi, serveeri jõhvikad täiskasvanutele eraldi kausis.