Kuldne melonivõie roosuhkru ja melissiga
700 ml
Vaja läheb:
- 1 kg melonit
- 150 g rafineerimata roosuhkrut
- 200 g marmelaadisuhkrut
- 1 keskmise sidruni koor, mahl ja viljaliha
- 4 melissivart koos lehtedega (sobib ka tüümian, pune, piparmünt)
Poolita melon ja eemalda pehme südamik koos seemnetega. Lõika melonipoolikud viiludeks, eemalda koor ja tükelda viljaliha kuubikuteks. Riivi sidrunikoor, poolita vili ja pressi mahl välja. Eemalda sidrunipoolikutest lusikaga ka viljaliha. Tõsta melonikuubikud koos sidrunikoore, -mahla ja viljalihaga potti, sega juurde suhkur ja lase kaetult 4 tundi seista.
Siis püreesta mass nuimikseriga. Lase moosil segades keema tõusta, eemalda vaht ja keeda ilma kaaneta 6-7 minutit. Lõika melissilehed tükikesteks ja lisa potti moosi hulka.
Jaga kuum moos kohe purkidesse, keera purgid 5 minutiks tagurpidi ja seejärel lase juba põhja peale tagasi keeratud moosipurkidel toasoojas maha jahtuda.
Retsept raamatust „Moodsad moosid“, autorid Mari-Liis Ilover, Lia Virkus ja Tiina Lebane, kirjastaja AS Ajakirjade Kirjastus.