Juustukook kuivatatud puuviljadega

Koogipõhi:

  • 150 g täisteraküpsiseid
  • 50 g mandlilaaste
  • 50 g võid

Täidis:

  •  600 g toorjuustu
  •  100 g hapukoort
  •  2 suurt muna
  •  100 g Demerara suhkrut
  •  1 tl vaniljeekstrakti
  •  näpuotsatäis riivitud muskaatpähklit
  •  125 g kuivatatud viigimarju
  •  75 g kuivatatud jõhvikaid
  •  50 g heledaid rosinaid
  •  75 ml kalvadost
  •  1 kaneelipulk

Kate:

  •  150 g paksu hapukoort
  •  1-2 tl pruuni roosuhkrut
  •  vedelat mett
  •  kuivatatud puuvilju
Haki viigimarjad ja jõhvikad. Pane kuivatatud puuviljad, kaneelipulk ja kalvados potti ning kuumuta madalal tulel 5 minutit. Tõsta segu jahtuma.
Purusta küpsised ja mandlilaastud köögikombainis. Lisa sulatatud või ning suru saadud puru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale.
Sega kausis toasoe toorjuust ühtlaseks. Lisa hapukoor, suhkur, vaniljeekstrakt, muskaatpähkel ja kergelt lahtiklopitud munad. Eemalda potist kaneelikoor ja vala kuivatatud puuviljad koos vedelikuga täidise hulka. Sega täidis ühtlaseks ning vala siis küpsisepõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus umbes tund aega. Juustukook on parim järgmisel päeval. Kata jahtunud kook toidukilega ja tõsta jahedasse.
Enne serveerimist kaunista kooki maitsestatud hapukoore, vedela mee ja kuivatatud puuviljadega.