Sidruni-rosmariini kana

Marinaad:

  • 3 küüslauguküünt
  • 3 rosmariinioksa
  • näpuotsatäis soola
  • pool sidrunit
  • 3 sl külmpressitud oliiviõli
  • 1 tl tumedat muscovado suhkrut
  • musta pipart (mõned pipraveski keerud)
  • 2 suurt kana rinnafileed (kokku u 500 g)
  • 100 g meelepäraseid salatilehti
  • 1 väiksem brokkoli või lillkapsas vm aedvili
  • (soovi korral) parmesani vm meelepärast juustu

Kaste:

Puhasta ja purusta küüslauguküüned uhmris. Eemalda rosmariinilehed varre küljest, haki peeneks, aseta uhmrisse purustatud küüslaugu juurde, lisa näpuotsatäis soola ning töötle ühtlaseks. Lisa sidrunimahl ja riivitud koor, oliiviõli, suhkur ja pipar. Sega kõik läbi ja vala kaussi. Pane kanafileed kas toidukile või küpsetuspaberi vahele ja tambi pudrunuia või muu tömbi esemega u 0,5 cm paksuseks. Aseta fileed marinaadi ja keera neid selles, et liha oleks ühtlaselt marinaadiga kaetud ning hoia vähemalt 2 tundi külmas.
Võta kana pool tundi enne küpsetamist külmast välja. Grilli või prae kuumal pannil vähese õli sees fileed kummaltki poolt u kaks minutit, võta pannilt, raputa peale soolahelbeid, jahvata musta pipart ning lase sellel mõni minut n-ö puhata enne kui sööma hakkad.
Keeda brokkolit või lillkapsast puljongis u 2-3 minutit, nõruta ja prae pannil kergelt või sees läbi.
Kastme jaoks vispelda kõik ained omavahel. Jaga salatilehed neljale taldrikule või tõsta suuremale vaagnale, aseta sellele kanafileed, parmesanilaastud vm juustu tükid ja aedvili, nirista peale kastet ning naudi.