Külluslik salat krevetikreemi, avokaado, kevadiste köögiviljade ja lõhega

Kogus: neljale kuni kuuele

Krevetikreem:

  • 160 g puhastatud krevette
  •  2 sl hapukoort
  •  1 sl Tai maitsepastat (Gourmet Garden)
  •  1 tl kalakastet

Salat:

  •  2 avokaadot
  •  150 g värskeid suhkruhernekaunu
  •  8-9 redist
  •  paar peotäit rohelisi salatilehti (u 50 g)

Salatikaste:

Lõhe:

  • 300 grammine tükk väga värsket lõhefileed

Marinaad:

Lisaks 12 keedetud vutimuna, idandeid (kasutasin küüslauguidandeid), koriandrilehti, soola ja pipart
1. Alusta sellest, et paned lõhe maitsestuma. Eemalda fileelt luud ja nahk. Lõika kala võimalikult õhukesteks viiludeks. Mida õhemad, seda paremad! Laota kalaviilud enam-vähem ühe kihina alusele (näiteks suuremasse säilituskarpi või äärtega vaagnale). Sega omavahel laimimahl, kalakaste ja suhkur ning nirista kalale. Võid lusikaga siluda, et marinaad ühtlasemalt jaotuks. Puista peale hakitud tilli ja koriandrit. Kuni tegeled muude ettevalmistustega, lase kalal külmas maitsestuda.
2. Krevetikreemiks surista kõik ained saumikseriga või köögikombainis ühtlaseks massiks. See ei pea olema päris siidine kreem, krevetitükikesi võib olla tunda.
3. Salati valmistamiseks lõika avokaadod pooleks ja eemalda kivid. Võta viljaliha lusikaga koore seest välja ning lõika suuremateks tükkideks. Lõika suhkruhernekaunad põiki paarimillimeetristeks jupikesteks ja redised õhukesteks viiludeks. Tõsta kõik salatiained suuremasse kaussi. Sega kokku salatikaste. Seda võib teha vispeldades või ka nii, et tõstad salatiained kaanega purki ning raputad seda hoogsalt. Maitse kastet ja vajadusel korrigeeri hapusust-magusust ning soola-pipart. Nirista kaste salatile ja sega õrnalt läbi.
4. Serveerimiseks määri igale taldrikule õhuke kiht krevetikreemi. Sellele tõsta ports salatit. Salatile laota lõhetükid. Lisa ka poolitatud vutimunad ning idandid. Kaunista värske koriandri lehtedega. Jahvata peale värsket pipart ja soovi korral lisa ka mõned soolahelbed.