Võilillenaps
Võilillemesi:
- 1 l võililleõisikuid
- 1 l vett
- 1 kg pruuni roosukhrut
Vala võililleõitele vesi ja jäta õied 12-24 tunniks ligunema. Kui õied on ligunenud, kurna vedelik potti, lisa suhkur ja keeda tasasel tulel 1-2 tundi, kuni segu muutub meesarnaseks. Mida kauem keedad, seda paksemaks muutub segu.
Võilillenaps:
- 350 ml viina
- 350 ml piiritust
- 250 ml võilillemett
- üks keskmisest suurem võilillejuurikas
Vala viin, piiritus ja võilillemesi pudelisse. Poolita võilillejuur. Üks osa juurest viiluta ja teine jahvata peeneks. Lisa mõlemad osad pudelisse. Lase napsul pool aastat seista. Vahepeal loksuta pudelit, et jahvatatud võilillejuur liiguks vedelikus. Ilma piirituseta valmib jook kiiremini, kuid kangus kaob.