Tikritšatni

1,2 liitrit

Vaja läheb:

  • 1 kg tikreid
  • 1 sibul
  • 0,5 dl vett
  • 1 tl kardemoni
  • 7 vürtsitera
  • 10 pipratera
  • 1,5 tl ingveripulbrit
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 2 tl sinepiseemneid
  • 350 g moosisuhkrut
  • 0,5 dl punase veini äädikat
  • peotäis kuivatatud jõhvikaid või rosinaid

Viiluta sibul õhukeselt või haki. Puhasta tikrid otstest. Tõsta kõik ained suurde potti ja sega läbi. Kuumuta vaikselt keema ja lase ilma kaaneta podiseda 15 minutit. Seejärel eemalda tekkinud vaht ja purgista kuumalt. Seistes vürtsid tugevnevad ja maitsed ühtlustuvad, nii et kui kannatad, oota nädalake purgi avamisega.