Suvine maasikatort

  • 200 g võid
  • 3 muna, vabalt ringijooksvalt kanalt
  • 2 dl suhkrut
  • 3 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sidruni riivitud koor

Täidis:

  • 2 dl rabarbrimoosi (võib asendada mõne teisega)
  • 1 dl likööri Vana Tallinnsüdamest
  • palju maasikaid
  • 400 ml vahukoort
  • tuhksuhkrut
Kata 22 cm läbimõõduga lahtikäiv küpsetusvorm küpsetuspaberiga, määri sellele võid ning raputa riivsaiaga üle. Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad ja suhkur tihedaks vahuks, sega sisse või ja riivitud sidrunikoor. Lisa jahu ja küpsetuspulber ning vala vormi. Küpseta 200-kraadises kuumuses u 30 minutit. Lase koogil jahtuda ja lõika kaheks põhjaks. Niisuta põhjad likööriga ja määri rabarbrimoosiga. Pane alumisele põhjale kogu vahukoor ja selle peale poolitatud maasikad. Tõsta peale teine põhi, kata maasikatega ning raputa üle tuhksuhkruga.