Suvine maasikatort mandlilaastudega
- 1 pk Selga karamellimaitselisi küpsiseid
- 100 g võid
- 200 ml vahukoort
- 0,5 dl suhkrut
- 400 g tops Farmi koorest maasikajogurtit
- 500 g tops ricotta‘t
- 2 dl purustatud maasikaid
- 20 g želatiinipulbrit
- maasikaid
- likööri Vana Tallinn
- röstitud mandlilaaste
Pane selline kogus terveid maasikaid, millest jagub tordipõhja katmiseks ja valmis tordi kaunistamiseks, vähemalt 4 tunniks likööriga seisma.
Purusta küpsised kas köögikombainis või tainarulliga parajaks puruks, sega sulatatud võiga ja suru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Seejärel võid asetada põhja koos vormiga külmkappi tahenema.
Kreemi jaoks paisuta želatiin väheses vees ja sulata. Vahusta koor suhkruga, lisa jogurt, kohupiimakreem ja purustatud maasikad ning mikserda ühtlaseks. Vala ettevaatlikult ning pidevalt segades juurde želatiinilahus.
Tõsta küpsisepõhjale paar lusikatäit kreemi ja määri see laiali. Laota likööriga imbunud maasikad kas ringiratast või üle terve põhja laiali (vedeliku võid ülejäänud kreemi hulka segada). Tõsta kergelt tarduma hakkav kreem lusikaga ettevaatlikult marjadele (kui valad järsku, võivad kunstipäraselt asetatud maasikad üles kerkida või kohta vahetada). Aja lusikakahaga kreem ühtlaselt laiali ning aseta vorm külmkappi tarretuma. Kaunistada võid ülejäänud maasikatega juba tunni-paari pärast, sest kui kreem on liialt tahkunud, võivad pealepandud maasikad kooki tõstes libedalt pinnalt lihtsalt maha libiseda. Enne söömist võiks tort seista külmkapis kokku 3–4 tundi.