Sidrunikana

Kahele kuni kolmele

  • 500 g kana kintsuliha
  • u 300 ml õli praadimiseks
  • serveerimiseks keedetud riisi ja hakitud rohelist sibulat

Marinaad:

  • 1 munavalge
  • 1 tl seesamiõli
  • 1 tl sojakastet
  • 1 sl maisitärklist
  • näpuotsaga soola
Lõika kana ristikiudu paarisentimeetri-laiusteks ribadeks.
Sega kokku marinaadi koostisained, lisa kanatükid ja sega korralikult läbi. Lase 30 minutit maitsestuda.
Kuumuta õli vokkpannil ja prae kanatükid umbes 4 minuti jooksul krõbedaks, vahepeal neid keerates. Parem on seda teha kahes jaos. Tõsta kana majapidamispaberile nõrguma, vala õli pannilt ära ja valmista kaste.

Kaste:

  • 2,5 dl kanapuljongit
  • 3 sl rafineerimata roosuhkrut
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1 sl sojakastet
  • 1 tl maisitärklist + 1 tl vett
  • 1 tl seesamiõli
  • soovikorral näpuotsaga tšillihelbeid
  • poole sidruni mahl (u 0,5 dl) ja pisut riivitud koort

Kastme jaoks sega kokku kõik koostisosad, välja arvatud maisitärklis ja seesamiõli ning kuumuta segades umbes minuti jooksul, kuni suhkur on lahustunud. Vajadusel lisa veel veidi vett või puljongit. Lisa veega segatud tärklis ja sega, kuni kaste on paksenenud ning sega siis hulka kanatükid. Lõpuks sega juurde veel ka seesamiõli ja maitsesta vajadusel soolaga.

Serveeri kohe koos keedetud riisiga ja puista peale hakitud rohelist sibulat.