Räimeburks

neljale inimesele

Kukkel:

  •  25 g võid (sulatatud)
  •  200 g nisujahu
  •  10 g nisukliisid
  •  4 g kuivpärmi
  •  5 g suhkrut
  •  näputäis meresoola
  •  pool munakollast
  •  25 ml piima
  •  100 ml vett
  •  1 spl seesamiseemneid
Sega kõik kuivained kokku. Teises kausis vispelda omavahel kõik vedelad ained. Seejärel sega kõik kenasti kokku ja sõtku tainast 5 minutit. Kergita tainast niiske rätiku all umbes 20-30 minutit. Kui see on kahekordistunud, sõtku tainas uuesti tugevasti läbi ning veereta neli palli. Aseta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase rätiku all veel umbes 20 minutit kerkida. Määri palle lahtiklopitud munaga, raputa üle seemnetega ning küpseta 190-kraadi juures umbes 10 minutit. Võta kuklid ahjust, pintselda võiga ja jahuta.

 Praetud räimeliblikad:

  •  8 puhastatud räimefileed
  •  100 g nisujahu
  •  2 muna
  •  100 ml toiduõli (praadimiseks)
  •  soola
  •  pipart
Lao räimed lauale ning raputa üle soola ja pipraga. Nüüd kleebi kaks räimeliblikat kõhud vastamisi kokku. Puista suurele taldrikule jahu ning kasta räimeliblikad mõlemalt poolt kergelt jahusse. Klopi munad kausis lahti ja aseta liblikad ettevaatlikult munasegusse. Kuumuta pannil õli. Kui pann on tuline, aseta räimed pannile ja prae mõlemalt poolt 2-3 minutit.

 Majoneesikaste:

  •  200 g majoneesi
  •  1 spl väikseid kappareid
  •  1 spl jõhvikaid
  •  1 spl Dijoni sinepit
  •  näputäis meresoola
  •  näputäis pipart
Sega kastmeained omavahel kokku.

 Pane burger kokku:

  • 1 väike punane sibul (ribadeks hakitud)
  • lehtsalatit
  • 4 suurt spl Felixi kurgisalatit
  • riivitud parmesani
Lõika burgerisai pooleks. Alumisele saiale määri majoneesikastet, tõsta sellele värske salat, räimeliblikad, kurgisalat, hakitud punane sibul ja teine osa kuklist. Naudi!