Rabarberiparfee ja Esna talu kitsejuustu vaht

Rabarberisiirup

  • 100 ml rabarberimahla
  • 200 g ökosuhkrut
  • kaunistuseks värskeid melissilehti
Keeda rabarberimahl ja suhkur potis siirupiks ning jahuta täielikult.

Rabarberiparfee

  • 100 ml rabarberimahla
  • 3 munakollast
  • 100 g ökosukrut
  • 0,3 l rõõska koort (35%)
  • 1 vanillikaun
Kuumuta rabarberimahl keemiseni. Sega omavahel munakollased ja suhkur. Aeglaselt valades lisa munakollase-suhkrusegule rabarberimahl, sega ühtlaseks. Lõika vanillikaun pooleks ja kraabi seemned munakollase-rabarberimahlasegusse. Vala segu potti tagasi ning kuumuta pidevalt segades paksenemiseni. Jahuta täielikult maha. Vahusta rõõsk koor ning lisa õhuliselt segades parfeepõhjale. Vala segu vormidesse. Vala õhukese kihina peale rabarberisiirup. Kaunistuseks lisa paar ilusat melissilehte. Külmuta rabarberiparfee sügavkülmikus vähemalt 4 tundi.

Kitsejuustu-jogurtivaht

  • 200 g Kalamatsi kitsepiima toorjuustu
  • 100 g Nopri talujogurtit
  • 100 g rõõska koort (35%)
  • 1 spl ökosuhkrut
Soojenda rõõsk koor potis, lisa kitsejuust. Sega ühtlaseks massiks. Kitsejuustu-kooremassile lisa jogurt, sega ühtlaseks ning jahuta. Vala saadud mass sifoonpudelisse, kinnita kaks gaasiballooni ja loksuta ühtlaseks.

Karamelliseeritud rabarberid

Haki rabarber, sega muscovado suhkruga. Kuumuta rabarbereid potipõhjas kuni suhkur sulab, lisa juurde rabarberimahl. Keeda madalal kuumusel kuni rabarber on pehme.