Rabarberiketšup

u 1 liiter

  • 300 g rabarberit
  • 1 paprika
  • 1 punane sibul
  • 400 g purustatud tomateid
  • 5 tera musta pipart
  • 5 vürtsitera
  • 3 loorberilehte
  • näpuotsaga (või maitse järgi) tšillihelbeid
  • 120 g fariinsuhkrut
  • 50 ml õunaäädikat
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl kaneeli

Tükelda rabarber, paprika ja sibul ning tõsta potti. Vala hulka purustatud tomatid (koos vedelikuga), lisa ka pipar, vürts, loorber, tšilli, suhkur, äädikas ja sool. Lase madalal kuumusel 30 minutit podiseda. Maitsesta lõpuks kaneeliga- see ei anna niivõrd tugevat kaneelimaitset, kui mahendab hapukust ja seob maitsed omavahel kokku. Püreesta blenderis või saumikseriga. Ettevaatust, tomatit sisaldavad kastmed on pliidilt tulles väga kuumad! Vala pudelitesse või purkidesse. Kui soovid ketšupit kauem säilitada, sulge hoidistamisnõud kuumalt ja steriilselt.