Punase sõstra marinaadis sea sisefilee

2 keskmist seasisefileed

Marinaad: 

  • 200 g punaseid sõstraid
  • 3 sl palsamiäädikat
  • 3 sl fariinsuhkrut
  • 1 hakitud punane sibul
  • peotäis nõmm-liivateed või tüümiani
  • soola, musta pipart
Puhasta punased sõstrad vartest. Vala sõstrad kaussi ja tambi näiteks pudrunuiaga katki. Võid marjad purustada ka saumikseriga. Lisa palsamiäädikas, fariinsuhkur, nõmm-liivatee või hakitud tüümian ja sibul. Lisa marinaadile 2 tl soola ja jahvata julgelt maitseks musta pipart.
Tõsta seafileed marinaadi ja keeruta neid nii, et liha oleks üleni marinaadiga kaetud. Kata kauss toidukilega ja lase vähemalt 8 tundi marineeruda. Ka 24 tundi on igati sobiv, seda enam maitsed lihasse imenduvad.
Kui on käes aeg grillimiseks, tõsta liha umbes pool tundi enne grillimist külmkapist välja. Pühi köögipaberiga suurem osa marinaadi maha, kuna ürdioksakesed ja sõstrad võivad grillil kõrbema minna.
Grilli seafileesid keskmise kuumusel umbes 20 minutit, vahepeal liha keerates. Enne lahtilõikamist tõsta liha grillilt ja lase 10 minutit seista.