Õunakook jahvatatud mandliga

Võta külmutatud tainas aegsasti sulama. Koori õunad ja viiluta umbes cm paksusteks viiludeks. Tõsta õunaviilud tumenemise vältimiseks vette, kuhu pigista  sidrunimahla.

Rulli tainas õhukeseks ja kata ahjuvormi põhi ja ääred. Torgi kahvliga auguliseks ja eelküpseta 10 minutit 200 kraadises ahjus. Võid asetada peale ka raskuse. 

Sega mandlijahu ja  pool suhkurukogusest omavahel ja tõsta eelküpsetatud tainale. Tõsta õunaviilud veest välja ja suru majapidamispaber vahel kuivemaks. Lao viilud vormi. Sega koor ülejäänud suhkru ja kaneeliga ning nirista õuntele lusika või pintsli abil. 

Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni õunad on pehmed ja pisut kuldse jumega.