Õunakook jahvatatud mandliga
- 1 pakk magusat muretainast
- 3 õuna
- 80 g jahvatatud mandleid
- 80 g heledat muscovado suhkrut
- 2 tl kaneeli
- 100 ml vahukoort
Võta külmutatud tainas aegsasti sulama. Koori õunad ja viiluta umbes cm paksusteks viiludeks. Tõsta õunaviilud tumenemise vältimiseks vette, kuhu pigista sidrunimahla.
Rulli tainas õhukeseks ja kata ahjuvormi põhi ja ääred. Torgi kahvliga auguliseks ja eelküpseta 10 minutit 200 kraadises ahjus. Võid asetada peale ka raskuse.
Sega mandlijahu ja pool suhkurukogusest omavahel ja tõsta eelküpsetatud tainale. Tõsta õunaviilud veest välja ja suru majapidamispaber vahel kuivemaks. Lao viilud vormi. Sega koor ülejäänud suhkru ja kaneeliga ning nirista õuntele lusika või pintsli abil.
Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni õunad on pehmed ja pisut kuldse jumega.