Metsmaasika-kodujuustutort
Põhi:
- 200 g šokolaadiküpsiseid
- 100 g sarapuupähkleid
- 2 tl kakaod
- 80 g võid
Täidis:
- 600 g kodujuustu
- 4 dl vahukoort
- 200 g suhkrut
- 500 g metsmaasikaid
- 10 želatiinilehte
- 3 sl metsmaasikalikööri
Kaunistuseks:
- 2 dl vahukoort
- 100 g metsmaasikaid
Jahvata sarapuupähklid peeneks ja purusta küpsised, lisa kakao ning sega kõik sulatatud võiga. Suru segu 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Puista põhjale 100 g metsmaasikaid, ülejäänutest valmista koos 50 g suhkruga toormoos (pudrunuia või puulusikaga, mitte köögikombaini ega saumikseriga). Täidise jaoks püreesta kodujuust suhkruga ning jaga kolmeks – ühele osale sega juurde ⅔ metsmaasikamoosist ja 2 sl likööri, teisele osale ülejäänud toormoos ja 1 sl likööri, kolmas osa jäta valgeks.
Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivemaks ning lahusta väheses kuumas vees. Nirista želatiin täidisesse ja lase pisut seista. Vahusta vahukoor ning sega tarduma hakkava täidise hulka. Vala põhjale esmalt tumedam kiht täidist, selle peale tõsta heledam ja kõige lõpuks valge kiht (kihid ei jää selgepiirilised, vaid sulanduvad üksteisesse). Lase koogil öö läbi külmkapis seista, seejärel kata vahustatud koorega ning kaunista metsmaasikatega.