Maasikasorbett

  • 500 g maasikaid
  • 100 gsuhkrut
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 sl Grand Marnier’d või mõnd muud likööri (ei ole kohustuslik)
  • 1 munavalge

Tükelda maasikad, sega suhkruga ja jäta tunniks seisma, sega aeg-ajalt – nii  ei jää sorbetti lahustumata suhkrukristalle. Püreesta maasikad koos eraldunud vedeliku, sidrunimahla ja likööriga ühtlaseks massiks. Klopi munavalge kergelt vahule ja sega hulka. Vala jäätisemasinasse, see teeb ülejäänud töö. Tulemuseks on värske ja kreemjas sorbett – tänu munavalgele üsna jäätisesarnane, aga palju lahjem, sest koort ega munakollaseid jäätises ei ole.

Ka masinata saab ilusti hakkama. Tee kõik samamoodi kuni munavalgeni, mis tuleb käsitsi tehes korralikult vahustada (masinaga vahustatakse seda segamise käigus edasi). Jäätisesegu vala karpi ja pista sügavkülma. Sega või vahusta iga poole-kolmveerand tunni tagant 3 korda – nii lõhud tekkinud jääkristallid ja ka muidu eralduma kippuv munavalge jäätub sorbetis ühtlaselt.

Sorbetti võib vabalt teha ka munavalgeta. Siis jääb ta värvilt tumepunane, täpselt nagu maasikad ja hästi marjane.