Maasika-piparmündijäätis

  • 200 ml rõõska koort (35%)
  • 200 ml piima
  • pool vanillikauna
  • 2 munakollast
  • 50 g Demerara suhkrut
  • peotäis piparmündilehti
  • 1,5 dl maasikapüreed

Pane potti piim, koor ja vanillikaun ning kuumuta segu, kuni see hakkab aurama (ära keema lase!). Klopi munakollased suhkruga ning lisa saadud segule vähehaaval ettevaatlikult kuum piima-kooresegu ja sega vispliga (algul nirista väikeste osade kaupa, siis jõuavad munakollased soojeneda ning ei lähe tükki). Kalla jäätisemass potti tagasi, lisa piparmüntipunt ning pane umbes 10 minutiks madala kuumusega pliidile, et piparmündimaitse jõuaks intensiivsemaks muutuda. Jäta jäätisesegu koos piparmündilehtedega 5 tunniks jahedasse ruumi seisma.

Kurna seisnud piparmündimaitselisest jäätisemassist välja piparmündilehed ja vanillikaun (seemned kaabi jäätisesegusse) ning pane jäätisemasinasse keerlema. Samal ajal valmista saumikseriga maasikapüree, lisa sellele 1 tl suhkrut, kuna nii marjad kui ka jäätis ise on juba magusad. Püree lisa jäätisesse ajal, mil jäätis on masinas juba kuju võtmas – nii jääb jäätisesse vähem jääkristalle.

Enne serveerimist on soovitav hoida jäätist paar tundi sügavkülmas, et vältida selle liiga kiiret sulamist.