Leiva-rummi jäätis metspähklitega

  • 125 g (4 viilu) täisterarukkileiba, vali ilma seemnete ja köömneteta leib
  • 2 kuhjaga sl fariinsuhkrut
  • 4 munakollast
  • 50 g fariinsuhkrut
  • 400 ml 35% koort
  • näpuotsaga soola
  • 1/3 ampulli rummiekstrakti (u 10 tilka)
  • 100 g musti sõstraid (võid kahvliga veidi katki vajutada)
  • 60 g metspähkleid
  • kaunistuseks hakitud pähkleid, leivapuru, kuivatatud rukkililleõisi

Töötle leib köögikombainis peeneks pudiks (nagu riivleib). Vala pannile, lisa 2 sl fariinsuhkrut ja prae segades u 5 minutit. Tõsta ühe kihina suurele taldrikule või küpsetuspaberile jahtuma. Jahtudes muutub leib täiesti krõbedaks. Võid seda näppude vahel vajadusel väiksemateks tükkideks pudistada. Jäta veidike leivapuru hilisemaks kaunistuseks. Vahusta munakollased fariinsuhkruga kohevaks vahuks. Vahusta koor näpuotsatäie soolaga. Sega omavahel munavaht, vahukoor ja rummiekstrakt. Lisa leivapuru, mustad sõstrad ja hakitud metspähklid. Sega läbi. Vala jäätisesegu vormi. Tõsta vähemalt kuueks tunniks, veel parem üleöö, sügavkülma. Võta vorm 10-15 minutit enne maiustama asumist sügavkülmast välja, et jäätis muutuks veidi pehmemaks. Kaunista mustade sõstarde, karamelliseeritud leivapuru ja rukkililleõitega.