Kuumsuitsulõhe maasika-gazpacho, piparmündi-gremolata ja maasika-aprikoosisalatiga
Maasika-gazpacho:
- 200 g maasikaid
- 200 g küpseid tomateid
- 2 sl külmpressitud oliiviõli
- 1 sl veiniäädikat
- soola ja musta pipart
- vajadusel suhkrut
Purusta mikseris ühtlaseks massiks ja maitsesta.
Piparmündi-gremolata:
- ½ sidruni riivitud koor
- 2–3 ribadeks hakitud piparmündilehte
- 1 sl sidrunimahla
- 1 sl oliiviõli
- natukene mett
Sega kõik omavahel läbi.
Maasika-aprikoosisalat:
- 50 g maasikaid
- 1 aprikoos
- värskeid spinatilehti
- basiilikulehti
- peedilehti
- sidrunimahla
- oliiviõli
- musta pipart
Tükelda maasikad ja aprikoos sektoriteks ning sega spinati, bassiliku ja peedilehtedega. Maitsesta oliiviõli, sidrunimahla ja värskelt purustatud musta pipraga.
Serveerides vala gazpacho klaasi ja kaunista piparmündilehekesega. Aseta maasika-aprikoosisalat kalatüki kõrvale ja lisa gremolata. Parema tulemuse saad, kui lõhetükk on värskelt suitsutatud ja veel ahjusoe.