Kuumsuitsulõhe maasika-gazpacho, piparmündi-gremolata ja maasika-aprikoosisalatiga

Maasika-gazpacho:

  • 200 g maasikaid
  • 200 g küpseid tomateid
  • 2 sl  külmpressitud oliiviõli
  • 1 sl veiniäädikat
  • soola ja musta pipart
  • vajadusel suhkrut

Purusta mikseris ühtlaseks massiks ja maitsesta.

Piparmündi-gremolata:

  • ½ sidruni riivitud koor
  • 2–3 ribadeks hakitud piparmündilehte
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 sl oliiviõli
  • natukene mett

Sega kõik omavahel läbi.

Maasika-aprikoosisalat:

  • 50 g maasikaid
  • 1 aprikoos
  • värskeid spinatilehti
  • basiilikulehti
  • peedilehti
  • sidrunimahla
  • oliiviõli
  • musta pipart

Tükelda maasikad ja aprikoos sektoriteks ning sega spinati, bassiliku ja peedilehtedega. Maitsesta oliiviõli, sidrunimahla ja värskelt purustatud musta pipraga.

Serveerides vala gazpacho klaasi ja kaunista piparmündilehekesega. Aseta maasika-aprikoosisalat kalatüki kõrvale ja lisa gremolata. Parema tulemuse saad, kui lõhetükk on värskelt suitsutatud ja veel ahjusoe.