Küpsetmata sidrunitort

Põhi

  • 150 g sidruniküpsiseid
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 70 g võid

Täidis

  • 200 ml vahukoort
  • 1 dl ekstrapeent suhkrut
  • 400 g toorjuustu
  • 2 sl 30 % hapukoort
  • 40 ml sidrunimahla
  • riivitud sidrunikoort
  • 1 tl vanillisuhkrut

Sidrunikreem

  • 1 dl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 3 sl ekstrapeent suhkrut
  • 3 munakollast
  • 50 g võid

Kaunistuseks

  • 1 sidrun
  • 2 sl suhkrut
  • 1 dl vett

Purusta küpsised peeneks puruks, seda on hea teha köögikombainiga või aseta need kilekotti ja tambi pudrunuiaga peeneks. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Vahusta koor suhkruga. Tõsta juurde toorjuust, hapukoor, sidrunimahl ja vanillisuhkur ja vahusta veel kergelt läbi, kuni kreem on ühtlane. Tõsta kreem koogipõhjale ja silu ühtlaseks, pane vorm külmkappi.

Sidrunikreemi valmistamiseks pressi sidrunist mahl väiksemasse kastrulisse, lisa suhkur ja munakollased vispelda segu ühtlaseks. Lase suuremas potis vesi keema ja tõsta väiksem pott vesivannile. Vispelda kreemi pidevalt vesivannil kuumutades kuni segu pakseneb, lõpuks sega sisse kuubikuteks lõigatud või. Vala kreem koogile ja lase külmkapis seista paar tundi või üleöö.

Lõika sidrun õhukesteks viiludeks. Pane potti 1 dl vett ja lisa suhkur. Sega kuni suhkur on sulanud, tõsta sidruniviilud siirupisse ja lase neil pool tundi maitsestuda. Tõsta küpsetuspaberile nõrguma. Kaunista tort sidruniviiludega.