Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

u 16 tk

  • 100 g toasooja pehmet võid
  • 100 g  fariinsuhkrut
  • 1 muna (M)
  • 100 g kaerajahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soodat
  • 0,5 tl soola
  • 100 g täistera kaerahelbeid
  • 50 g tumedat šokolaadi (nt.56%), hakitud
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid, hakitud
  • 0,5 tl kaneeli

Kui kasutad lauamikserit, siis vali lapik otsik – selle abil saad taina algusest lõpuni valmis segada. Hästi saab hakkama aga ka käsimikseriga või lihtsalt lusikaga segades. Vahusta või hõõru lusika abil või ja suhkur paari minuti jooksul ühtlaseks. Lisa muna ja klopi, kuni see on samuti segunenud. Sega jahu eraldi kausis soola, sooda ja küpsetuspulbriga, lisa tainale ja sega läbi. Sega samamoodi eraldi kokku kaerahelbed, kaneel, eelnevalt peeneks hakitud jõhvikad ja samuti hakitud šokolaad. Sega tainasse ja võta väiksema jäätisekulbi abil tainast pallid ning tõsta pooled neist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Võid kasutada selleks ka supilusikat või lihtsalt taina 16 osaks jagada ja käsitsi väikesed pallid veeretada. Jäta tainapallide vahele ruumi, sest need vajuvad küpsemise lõpuks päris laiali ja et sellele omalt poolt natuke kaasa aidata, suru palle käe abil õige veidi lapikumaks.

Küpseta ahju keskmises osas 180 c juures 13-15 minutit, või kuni kenad ja kuldpruunid. Peale ahjust välja võtmist ei ole küpsised veel päris tahenenud – lase neil algul plaadil u 5 minutit jahtuda ja libista seejärel koos küpsetuspaberiga lauale või jahutusrestile, kus nad saavad täielikult jahtuda ja krõbedaks muutuda. See võtab aega u 15 minutit.