Jäine apelsinikreem mandlitega

Vaja läheb:

  • 2 apelsini
  • 3 munakollast
  • 50 g mandleid
  • 50 g suhkrut
  • 100 ml 35% koort
  • (1 sl apelsinilikööri)
Haki mandlid ja jäta veidi hakitud puru hilisemaks kaunistuseks. Riivi ühelt apelsinilt koor ning pigista mõlemast apelsinist välja mahl. Kokku peaks mahla saama umbes 150 ml.
Kuumuta kastrulis apelsinimahla, apelsinikoort ja suhkrut, kuni suhkur on sulanud. Seejärel vahusta munakollased pehmeks vahuks. Lisa edasi vahustades veidi jahtunud, kuid veel soe apelsinimahl. Kui kasutad apelsinilikööri, siis lisa nüüd see. Vahusta, kuni segu on mahult kahekordistunud.
Vahusta teises kausis koor. Sega kaks vahtu õrnalt vispliga omavahel kokku ja lisa hakitud mandlid. Vala segu nelja ramekini või muusse väiksemasse vormi. Lase sügavkülmas seista vähemalt 6 tundi.
Enne serveerimist lase maiustel toasoojas umbes 10 minutit seista, et need veidi pehmeneksid. Paku otse vormist või löö vormidest tagurpid taldrikule. Lihtsamaks eemaldamiseks kasta vormid enne sooja vette.
Kaunista mandlipuru ja riivitud apelsinikoorega ning alusta nautimist!