Heeringa-rukkileivasalat maasikatega (Heeringä-rüäleevä saladi maaskitõga)

10-le

  • 320 g soolaheeringa fileed
  • 320 g rukkileiba
  • 60 g mugulsibulat
  • 70 g hapukoort
  • 140 ml vahukoort
  • 20 g murulauku
  • 140 g maasikaid
  • soola-pipart (soovi korral)

Puhasta heeringas ja lõika väikesteks tükkideks. Purusta leib mikseris. Haki sibul väikesteks kuubikuteks. Puhasta maasikad ja lõika väikesteks tükkideks. Haki murulauk peeneks. Sega hapukoor ja vahustamata vahukoor, ning maitsesta soovi korral soola ja pipraga, sõltuvalt heeringa soolasusest. Pane kõik komponendid serveerimisnõusse kihiti: leib, heeringas, sibul, maasikad, murulauk jne. Vala kastmega üle ja kaunista maasikatega.