Grillitud ananass

  • 1 ananass

Siirup:

  • 1,5 dl rummi
  • 1,5 dl vett
  • 1 dl heledat muscovado’t 
  • 1 vanillikaun või 1 tl vanilliessentsi või 1 sl vanillipastat
  • peotäis hakitud melissilehti
  •  mandlilaaste
Pane kõik ained, välja arvatud meliss, potti. Keeda kaaneta vaiksel tulel, kuni suhkur on lahustunud ja siirup valmis (umbes 10–15 min). Jahuta leigeks ja sega hulka melissilehed. Puhasta ananass ja lõika rõngasteks. Eemalda rõngaste seest ka kõva süda ja viska ära. Vala siirup ananassirõngastele ja lase 1 tund seista. Grilli ananassi mõlemalt poolt paar minutit, vahepeal siirupiga pintseldades, kuni see saab pruunid grillitriibud ja on seest läbi kuumenenud. Serveeri vanillijäätise ja allesjäänud siirupiga. Kaunista tervete melissilehtede ja röstitud mandlilaastudega.