Eton Mess banaani ja laimiga
neljale
- 50 g metspähkleid
- 50 g beseeküpsiseid
Karamelliseeritud banaanid
- 1 sl võid
- 3 sl fariinsuhkrut
- 3 banaani
Laimivahukoor
- 200 ml 35% koort
- 1 laimi riivitud koor
- poolest laimist välja pressitud mahl
Kaunistuseks: karamelliseeritud banaaniviile, beseepuru, riivitud laimikoort
Rösti pähkleid 180-kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud plaadil 8-10 minutit. Tõsta ahjust välja, lase veidi jahtuda ja hõõru neid käte vahel. Nii eemaldub pruun koor. Haki röstitud ja kooritud pähklid ning jäta ootele.
Sulata pannil või, lisa fariinsuhkur ja lase paar minutit suhkrul sulada. Lisa banaanid ja prae aeg-ajalt segades 5 minutit. Tõsta banaanid koos karamellkastmega kuumalt pannilt ära, ühe kihina taldrikule. Jahuta.
Vahusta koor laimikoore ja -mahlaga.
Sega hakitud pähklid ja jahtunud banaanid vahukoore hulka. Pudista hulka beseeküpsised (jäta mõned beseed ja banaaniviilud kaunistuseks).
Jaga magustoit desserdipokaalidesse. Kaunista mõne karamelliseeritud banaaniviilu, beseepuru ja riivitud laimikoorega.