Banaani-mustasõstrakeeks
- 2 muna
- 1 dl ökoloogilist roosuhkrut
- 100 g võid
- 2 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 banaani (u 200 g)
- 150 g (külmutatud) musti sõstraid
- 1 tl maisitärklist
- 2 tl Demerara suhkrut
Vahusta munad (kollane ja valge koos) suhkruga korralikult vahule. Sulata või ja püreesta kahvliga küps banaan. Sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber. Hüpita musti sõstraid kausis maisitärklise sees. Lisa vahustatud munadele kuivained ja sega kergelt läbi. Seejärel lisa banaan ja mustad sõstrad, viimasena sega sisse sulavõi. Kalla tainas võiga määritud keeksivormi ning puista peale Demerara suhkrut – sellest jääb keeksile krõbe ja magus pealispind, mis muudab keeksi eriliselt maitsvaks. Küpseta keeksi pöördõhu funktsiooniga 180-kraadises ahjus alumisel siinil u 45 minutit või kuni keeks on pealt kuldpruun.