Baklažaanirullid punase sibula moosi ja toorjuustukreemiga

  • 1 keskmine baklažaan
  •  75 ml oliiviõli
Lõika baklažaanist pikkupidi õhukesed viilud. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda need oliiviõliga üle ja küpseta 180-kraadi juures 20-25 minutit, kuni baklažaan on pehme. Jahuta viilud.

 Sibulamoos:

  •  1 suurem punane sibul
  •  1 sl õli
  •  150 ml palsamiäädikat
  •  1 spl fariinsuhkrut
  •  näputäis meresoola
Puhasta sibul ja haki imeväiksed kuubikud. Vala pannile supilusikatäis õli ja prae sibul keskmisel kuumusel pehmeks. Lisa palsamiäädikas ja fariinsuhkur ning keeda segu 15-20 minutit. Maitsesta soolaga ja jahuta.

Rullide valmistamine:

  •  75-100 g toorjuustu
  •  soola
  •  pipart
Määri baklažaanidele kiht toasooja toorjuustu ja raputa üle soola ning pipraga. Seejärel lisa igale baklažaaniviilule lusikatäis sibulamoosi, määri ühtlaselt laiali ning keera rulli. Hoia rulle enne serveerimist mõni tund külmas.