Astelpajukook
12 tk
Tainas:
- 200 g jahu
- näpuotsatäis soola
- 100 g külma võid
- 90 g ekstrapeent suhkrut
- 1 muna
Täidis:
- 1 sidruni koor
- 100 g ekstrapeent suhkrut
- 4 muna
- 200 ml astelpajumahla
- 50 g võid
Põhja jaoks sega köögikombainis jahu, sool, tükeldatud külm või ja suhkur. Lisa muna, sega ühtlaseks ja vajuta tainas 24–26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Tõsta 30 minutiks külmkappi. Seejärel küpseta 200 kraadises ahjus 25–30 minutit.
Täidise jaoks hõõru riivitud sidruni koor ja suhkur ühtlaseks niiskeks puruks. Klopi juurde munad ja astelpajumahl. Kuumuta segu keeva vee kohale asetatud kausis (kausi põhi ei tohi vette ulatuda!), kuni täidise temperatuur on 82-83 kraadi, samal ajal vispliga segades (u 10 min). Eemalda kauss tulelt, lase täidisel jahtuda 60 kraadini. Sega hulka tükeldatud või ja mikserda segu vähemalt 5 min, kuni kreem on siidine ja läikiv.
Vala täidis küpsetatud põhjale, lase külmkapis taheneda vähemalt 1 tund.
Veinisoovitus: Marina Alta