Astelpaju-apelsini posset

6-le

  • 70 g suhkrut
  • 1 apelsin
  • 200 g astelpajumarju (külmutatud)
  • 200 ml vahukoort
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1-2 sl võid

Sulata astelpajumarjad ja pressi neist välja mahl. Mahla peaks tulema 100 ml. Kurna läbi sõela ja jäta mahl ootele.
Riivi peenelt apelsini koor ja sega suhkruga. Mudi sõrmedaga koos suhkruga ühtlaseks. Pane potti apelsinikoore suhkru segu ja vala peale vahukoor. Keeda tasasel tulel kuni suhkur sulab. Kurna segu läbi sõela, kui soovid apelsinikoore eemaldada.

Pigista apelsinist mahl atelpajumahla juurde. Tõsta koor tulelt ja sega sisse astelpaju-apelsinimahl pidevalt vispliga segades.

Jaga segu magustoidupokaalide vahel ja tõsta külma tahenema. Lase külmas vähemalt 4 tundi, veel parem üle öö taheneda, siis muutub kreem paksemaks. Serveerimisel sulata šokolaad madalal temperatuuril pidevalt segades koos võiga. Nirista sulašokolaad õhukese kihina magustoidule. Võid šokolaadi enne serveerimist ka riivida magustoidule või kaunistada fileeritud apelsinilõikudega.