Apelsini-mandliküpsised
- 200 g võid
 - 1 dl Demerara suhkrut
 - 1 muna
 - 1 tl küpsetuspulbrit
 - noaotsaga soola
 - 4,5 dl nisujahu
 - 1 dl purustatud mandleid (50 g tervetest mandlitest)
 - 1 apelsini riivitud koor (ainult kollane osa)
 - u 5 sl Demerara suhkrut pealeraputamiseks
 
Hõõru pehme või ja suhkur kreemjaks. Lisa lahtiklopitud muna, sega hoolikalt. Sega omavahel kõik ülejäänud ained jal lisa või-suhkru kreemile.Tee tainapall ja hoia vähemalt 30 minutit külmkapis. Rulli jahu kasutades õhukeseks, paari mm paksuseks. Lõika sobiva vormiga tainast küpsised. Raputa peale demerara sukrut. Küpseta 175 kraadi juures u 10 minutit, kuni küpsised on kuldsed ja krõbedad.