Apelsini-mandliküpsised

  • 200 g võid
  • 1 dl Demerara suhkrut 
  • 1 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • noaotsaga soola
  • 4,5 dl nisujahu
  • 1 dl purustatud mandleid (50 g tervetest mandlitest)
  • 1 apelsini riivitud koor (ainult kollane osa)
  • u 5 sl Demerara suhkrut pealeraputamiseks
Hõõru pehme või ja suhkur kreemjaks. Lisa lahtiklopitud muna, sega hoolikalt. Sega omavahel kõik ülejäänud ained jal lisa või-suhkru kreemile.Tee tainapall ja hoia vähemalt 30 minutit külmkapis. Rulli jahu kasutades õhukeseks, paari mm paksuseks. Lõika sobiva vormiga tainast küpsised. Raputa peale demerara sukrut. Küpseta 175 kraadi juures u 10 minutit, kuni küpsised on kuldsed ja krõbedad.