Vaarikakreemikook
Kogus: 8-le
Põhi
- 200 g nisujahu
- 100 g toasooja võid
- 1 muna
- 2 sl vett
- 1 tl soola
- 2 sl suhkrut
Täidis
- 300 g külmutatud vaarikaid
- 200 g suhkrut
- 120 g võid
- 3 muna
- ½ sidrunit
- 1,5 sl maisitärklist
Kate
- 150 ml vahukoort
- 100 ml vanillipudingut
- 30 g valget šokolaadi
- peotäis värskeid vaarikaid
Alusta kreemi valmistamisest. Tõsta vaarikad potti ja lisa törts vett (ca 50 ml). Kuumuta ja lase mõned minutid podiseda kuni vaarikad hakkavad „sodiks“ minema. Aseta sõel kausi kohale ja tõsta nüüd vaarikad sõelale. Pressi lusikaseljaga vaarikatest mahl välja nii, et seemned jäävad sõelale. Jäta vaarikatest saadud mahl ootele. Vahusta nüüd omavahel toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. Vahusta korralikult läbi. Lisa nüüd vaarikamahl ja 2 sl sidrunimahla.
Vala segu väikesesse potti. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 15-20 minutit kuni segu hakkab paksenema. Kui segu on juba umbes hapukoorepaksune, lisa 30 ml külma veega segatud maisitärklis. Kuumuta tasasel tulel kuni segu muutub natuke veel paksemaks. Lisa nüüd 2 tl peenelt riivitud sidrunikoort. Jäta kreem jahtuma. Arvesta, et segu pakseneb jahtudes.
Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Lisa toasoe või ja muna. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Mätsi tainapall toidukile sisse ja tõsta 30 minutiks külmkappi. Rulli tainas kergelt jahusel laual suureks ringiks (ca 26 cm läbimõõduga). Vooderda lahtikäiv koogivorm (22 cm) küpsetuspaberiga ja tõsta tainas rulli abil vormi. Suru tainas ühtlaselt vormi põhja ja äärtele. Vooderda nüüd põhi küpsetuspaberi või fooliumiga ja jaota peale küpsetuskuulid. Eelküpseta koogipõhja 12 min 190 kraadises ahjus. Tõsta siis välja ja eemalda küpsetuskuulid. Küpseta nüüd ilma küpsetuskuulideta seni kuni põhi on kuldne ja krõbe ehk umbes 10 min veel.
Tõsta siis vorm ahjust välja ja lase põhjal jahtuda. Jahtunud põhjale määri jahtunud vaarikakreem. Lase külmkapis 2-3 tundi taheneda. Enne serveerimist vahusta koor kohevaks ja sega juurde vanillipuding.
Kaunista kook koheva kreemi, vaarikate ja valge šokolaadi puruga.