Hibiski-marjajook

kogus: u 5 dl

  • 1 dl kuivatatud hibiskiõisikuid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 dl vett
  • 100 g külmutatud maasikaid, vaarikaid või punaste hapukate marjade segu

Pane hibiskiõied koos vee ja suhkruga väiksemasse potti ja lase keema tõusta. Kata pott kaanega ja lase edasi 10 minutit madalal kuumusel podiseda. Lisa marjad ja lase korraks veel keema tõusta, seejärel võta kohe pott pliidilt ja lase kaanega kaetult paar tundi või kuni jahtumiseni tõmmata. Kurna läbi sõela purki või pudelisse, aga ära sõelal olevale segule suru, vaid lase iseseisvalt nõrguda – muidu jääb jook hägune. Hoia külmikus ja tarbi paari nädala jooksul. Joogi valmistamiseks kalla klaasi jääd ja külmutatud marju, lisa u 2-4 cl joogikontsentraati ja kalla peale karboniseeritud vett. Soovi korral kaunista mündilehtedega