Hiinapärases marinaadis seafilee

  • 400–500 g seasisefileed
  • 2 sl Hoisin kastet
  • 2 sl mett
  • 1 sl seesamiõli
  • 2 sl sojakastet
  • 0,5–1 tl Hiina viie vürtsi pulbrit
  • 3 purustatud küüslauguküünt
  • 1 tl pruuni roosuhkrut 
  • soola ja pipart
Sega omavahel Hoisin kaste, mesi, seesamiõli, sojakaste, viie vürtsi pulber, küüslauk, suhkur ning veidi värskelt jahvatatud musta pipart. Kuumuta pannil marinaadi umbes 5 minutit. Jahuta. Kalla 2/3 marinaadist seafileele ja lase lihal võimalusel öö läbi marinaadis seista. Hoia ülejäänud marinaad alles. Kuumuta ahi 220 kraadini. Aseta sealiha pannile ning tõsta kuuma ahju. Küpseta 15–20 minutit (sõltuvalt seafilee paksusest). Küpsemise ajal kasta paar korda liha ülejäänud marinaadiga. Tõsta liha ahjust välja ning lase jahtuda. Serveeri aurutatud riisi ning värskete (vokitud või aurutatud) köögiviljadega.