Küpsetamata toorjuustukook piparkookide ja koorelikööriga
Põhi
- 200 g piparkooke
- 75 g võid
Täidis
- 400 g toasooja toorjuustu
- 2,5 dl vahukoort
- 1,5 dl Baileys koorelikööri
- 4 želatiinilehte
- 30 g piparkooke
- 80 g fariinsuhkrut
Katteks
- 100 g toasooja toorjuustu
- 1,5 dl vahukoort
- 2 sl fariinsuhkrut
- 1-2 sl Baileys koorelikööri
- 8 füüsalit
- u 50 g pehmeid iiriseid
- piparkooke ja piparkoogipudi
Koogipõhja valmistamiseks purusta piparkoogid köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Vooderda vedrukinnitusega, lahti käiva 22 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga ning suru küpsisemass selle põhjale. Aseta vorm külmkappi, kuni täidist valmistad.
Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks pehmenema. Kalla väiksemasse potti kooreliköör ja lase keema tõusta. Võta tulelt ja sega sisse kuivaks pigistatud želatiinilehed. Vahusta toorjuust vahukoore ja suhkruga ning lisa segades veidi jahtunud likööri-želatiinisegu. Haki mõned piparkoogid ja sega samuti toorjuustumassiga. Kalla segu samuti koogivormi ja lase külmikus täielikult tarduda. See võtab aega umbes neli tundi, kuid võid koogi ka juba päev enne serveerimist valmistada ja üle öö tarduma jätta.
Enne serveerimist või sama päeva hommikul vahusta katteks mõeldud toorjuust ja vahukoor suhkruga ning sega sekka liköör. Pane segu tordipritsi ning kaunista kook. Lisa füüsalid, piparkoogipudi ja piparkoogid ning hakitud iirised. Serveeri kohe või jäta külmikusse õiget aega ootama.