Kõrvitsapirukas
Põhi
- 15 kaeraküpsist
- 2 sl heledat muscovado suhkrut
- 80 g võid
Täidis
- 3 muna
- 50 g heledat muscovado suhkrut
- 1 tl kaneeli
- 1 tl riivitud muskaatpähklit
- 1 tl jahvatatud ingverit
- soola
- 50 g kõrvitsapüreed*
- 40 g kookospiima
Pane ahi soojenema 180 kraadile.
Purusta küpsised koos suhkruga köögikombainis, lisa sulatatud või. Suru tainas lahtikäiva 23 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja äärtesse. Eelküpseta põhja 5 minutit. Võta vorm välja ja tõsta ahju kuumus 200 kraadile.
Klopi suhkruga lahti munad, lisa maitseained, sool, kõrvitsapüree ja kookospiim. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 15 minutit, alanda kuumust 180 kraadile ja lase küpseda veel 30 minutit.
* kõrvitsapüree tegemiseks lõika kõrvits sektoriteks ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit, kuni see on pehme. Eemalda koor ja püreesta sauseguriga. Ülejäänud kõrvitsapüree hoiusta külmkapis kaanega suletud anumas. Säilb 5 päeva.