Mozzarella-õhupallid ja tomatikaaviar
- 400 g Vigala mozzarella‘t
- 50 g purustatud tomateid
- 2 küüslauguküünt
- 1 varsseller
- vett
- 1 tl kaneeli
- soola
- pipart
- 1 sibul
- 1 porgand
- 15 g fariinsuhkrut
- 1 g agar-agarit
- 1 leht želatiini
- 100 ml oliiviõli
Pane oliiviõli sügavkülma. Koori porgand, küüslauk ja sibul. Haki sibul, porgand, küüslauk ja varsseller peeneks. Sega juurde purustatud tomatid ja vesi. Maitsesta soola, pipra, kaneeli ja fariinsuhkruga. Küpseta ahjus kaane all 200 kraadi juures, kuni juurviljad on pehmed. Purusta kannmikseris. Kurna läbi tiheda sõela. Lisa agar-agar ja želatiin. Tõmba tomatisegu süstlasse või pane pritspudelisse. Tilguta tomatisegu külmunud õlile. Tilkadest moodustuvad pisikesed pallid.
Kuumuta mozzarellat potis kuni 62 kraadini. Võta väikesed tükid, suru lapikuks ja lase šifoonpudelist õhku täis.
Serveeri täispuhutud mozzarella-palle õli-tomatipärlitega.