Veriapelsini-vahuveini granita
Kahele kuni neljale
- 1 dl vett
- 1 dl suhkrut
- 2 dl kuiva valget või rosé vahuveini*
- 2 dl veriapelsinimahla ( u 4-5 apelsini) ja 1 tl riivitud koort
Kuumuta vesi ja suhkur segades, kuni suhkur sulab. Lisa riivitud apelsinikoor ja jahuta. Pressi apelsinidest mahl ja sega vahuveiniga. Lisa jahtunud siirup. Vala segu näiteks metallist küpsetusnõusse, mis kahvlit ei karda, kata köögikilega ning lase sügavkülmas taheneda vähemalt 5 tundi, aga võid magustoidu valmistada ette juba paar päeva enne serveerimist. Kaabi jäätunud segu kahvli abil kristallipudiks, tõsta pokaalidesse ja serveeri kohe.
*) – võid valmistada granita ka ilma alkoholita. Selleks kasuta lihtsalt topeltkogust mahla.