Kohviga maitsestatud searibid maasikakastmega
4-le
- 1 kg searibisid
- Maitsesegu ribide keetmiseks:
- 12 g HP-kastet (House of Parliament)
- 12 g magushaput (Hiina) kastet
- 25 g magusat veini
- 35 g suhkrut
- 10 g kanapuljongipulbrit
- 45 g ketšupit
- 30 g sellerit
- 2 tk kardemoni
- 2 g tähtaniisi
- 2 g kaneelikoort
- 2 l vett
- 5 g ingverit
- 5 g rohelist sibulat
- vett
Kaste valmisküpsetatud ribidele:
- 240 g vett
- 50 g tomatit
- 50 g porgandit
- 40 g maasika toormoosi
- 65 g HP-kastet
- 45 g Worcesteri kastet (Lea and Perrins)
- 34 g ketšupit
- 50 g suhkrut
- 10 g jahvatatud kohvi
- 20 g veiniäädikat
Grilli searibid ahjus pruuniks ning tõsta seejärel maitsesegusse keema (vajadusel lisa nii palju puljongit või vett, et vedelik kataks ribid), keeda umbes 1 tund. Serveerimisel kalla ribid eraldi valmistatud kastmega üle, kaunista värskete maasikatega. Soovi korral võid pakkuda lisandiks ka aurutatud riisi.