Kohviga maitsestatud searibid maasikakastmega

4-le
  • 1 kg searibisid
  • Maitsesegu ribide keetmiseks:
  • 12 g HP-kastet (House of Parliament)
  • 12 g magushaput (Hiina) kastet
  • 25 g magusat veini
  • 35 g suhkrut
  • 10 g kanapuljongipulbrit
  • 45 g ketšupit
  • 30 g sellerit
  • 2 tk kardemoni
  • 2 g tähtaniisi
  • 2 g kaneelikoort
  • 2 l vett
  • 5 g ingverit
  • 5 g rohelist sibulat
  • vett

Kaste valmisküpsetatud ribidele:

  • 240 g vett
  • 50 g tomatit
  • 50 g porgandit
  • 40 g maasika toormoosi
  • 65 g HP-kastet
  • 45 g Worcesteri kastet (Lea and Perrins)
  • 34 g ketšupit
  • 50 g suhkrut
  • 10 g jahvatatud kohvi
  • 20 g veiniäädikat
Grilli searibid ahjus pruuniks ning tõsta seejärel maitsesegusse keema (vajadusel lisa nii palju puljongit või vett, et vedelik kataks ribid), keeda umbes 1 tund. Serveerimisel kalla ribid eraldi valmistatud kastmega üle, kaunista värskete maasikatega. Soovi korral võid pakkuda lisandiks ka aurutatud riisi.