Siirupimarinaadis kanatiivad
Umbes 1,2 kg kanatiibu, s.o 12 tiiba
- 4 sl sojakastet
- 4 küüslauguküünt
- 15 g värsket ingverit
- 1 dl heledat suhkrusiirupit
- soola, pipart
Võta suur kauss, riivi sellesse ingver, pressi küüslauk, vala juurde sojakaste ja siirup ning sega kõik läbi. Tõsta kanatiivad kastmesse ja sega korralikult läbi. Kui saad, jäta kanatiivad mõneks tunniks maitsestuma, kuid võid ka kohe ahju pista. Aseta kanatiivad ahjuplaadile esmalt tagurpidi, s.t tiiva seesmine osa pealpool. Vala enamik kaussi jäänud kastmest tiibadele, kuid jäta natuke ka pintseldamiseks. Jahvata tiibadele pisut soola ja pipart. Küpseta 200-kraadi juures 15 minutit, keera kanatiivad ümber, pintselda kastmega üle ja küpseta veel 15 minutit.
Serveeri kohe pärast ahjust välja võtmist.