Angervaksalimps

1 klaas

Vaja läheb:

  • 2-3 sl angervaksasiirupit
  • 200 ml mullivett
  • sidrunilõike ja jääkuubikuid
Pane angervaksasiirup klaasi ja vala peale mullivesi. Lisa jääkuubikud ja sidruniviilud ning kaunista angervaksaõisikuga.

Angervaksasiirup:

  • 1 l vett
  • 500 g suhkur
  • 1 sidrun
  • suur kausitäis angervaksaõisikuid (umbes 30 tk)
Loputa angervaksaõisikud voolava vee all, et eemaldada kõik satikad.
Vala suhkur ja vesi potti, aja keema ja sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa viilutatud sidrun. Suru angervaksaõisikud potti. Vaata, et need oleks vedelikuga üleni kaetud. Jäta pott jahedasse ja lase 24 tundi tõmmata. Seejärel kurna läbi marli või tiheda riide vedelik teise potti ja pigista õisikutest kogu mahl välja. Lase vedelik uuesti keema ja keeda tasasel tulel veel 5 minutit. Vala setriliseeritud pudelisse või purkidesse ja säilita jahedas.