Rummimarinaad

  • 400 g jahutatud broileri sisefileed
  • 2 sl muscovadosiirupit
  • 1 sl jahvatatud magusat paprikat
  • 1 tähtaniis
  • 1 peotäis värskeid salveilehti (võid asendada kimbu tüümianiga)
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 sl sojakastet
  • 100 ml tumedat rummi
  • soola, pipart
Pane siirup, jahvatatud paprika, salveilehed (või tüümian), purustatud küüslauguküüned, sojakaste ja rumm potti ning aja keema. Lase mõni minut tasasel tulel podiseda. Maitsesta soola ja pipraga. Lase marinaadil käesoojaks jahtuda. Tõsta fileetükid marinaadi, sega läbi ning jäta külma vajutuse alla vähemalt 5 tunniks maitsestuma.
Küpseta liha grillil.
*Marinaad võib esmal tunduda võõras ja väga tugeva maitsega, kuid peale liha küpsetamist saad aru, et maitseid on just parajalt.