Metsmaasika-vanillikreemikook

Põhi:

  • 3 dl jahu
  • 100 g võid
  • 0,5 dl vett
  • näpuotsatäis soola

Täidis:

Vahele:

  • 3 sl aprikoosimoosi

Kate:

  • 400 g maasikaid (sobivad nii mets- kui ka aedmaasikad)
  • 3 sl aprikoosimoosi
  • 2 sl vett

Põhja jaoks näpi kõik taina komponendid ühtlaseks ja pane 30 minutiks külma. Täidise jaoks kuumuta piim ja koor keemiseni. Vahusta munakollased suhkruga, sega juurde jahu ning lõpuks lisa kuumutades ka piimasegu. Kuumuta segades, kuni kreem pakseneb ja tõsta tulelt.

Vooderda ümara vormi põhi ja servad tainaga ning küpseta 180 kraadi juures 10 minutit. Määri kuumale põhjale ühtlane kiht moosi ja vala peale kreem. Küpseta veel 30 minutit.

Tõsta kook ahjust välja, kata metsmaasikatega (või viilutatud aedmaasikatega) ja pintselda üle vee-moosi seguga. Enne serveerimist lase koogil jahtuda.

Idee: ajakiri Kodukiri