Suvikõrvitsasalat sidruni-mooniseemne vinegreti ja pehme kitsejuustuga

Kahele kuni kolmele

Salat:

  • 2-3 noort suvikõrvitsat
  • 100g pehmet kitsejuustu
  • kaunistamiseks peotäis basiilikulehti

Vinegrett:

  • 6 sl sidrunimahla
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 1-2 tl heledat ökoloogilist roosiirupit
  • 0,75 dl külmpressitud oliiviõli
  • 1-2 tl mooniseemneid
  • soola ja musta pipart
Vala kastme koostisosad väiksemasse purki, keera kaas peale ja raputa, kuni moodustub ühtlane kaste. Viiluta suvikõrvitsad pikkupidi mandoliini või köögiviljakoorijaga ja aseta vaagnale. Puista peale hakitud basiilik ja kitsejuustutükid, vala kastmega üle ning serveeri kohe.