Sidrunisorbett basiilikuga
- 6 sidrunit
- 2 apelsini
- 150 g ekstrapeent valget suhkrut
- 300 ml vett
- 1 pott (Tai)basiilikut
Vala sidrunid ja apelsinid keeva veega üle ning pese harjaga puhtaks. Eemalda juurviljakoorimisnoaga tsitrusviljadelt õhuke koor. Aja vesi keema, lisa tsitruskoored ja suhkur. Sega, kuni suhkur on sulanud ja lase veel 10 minutit tasasel tulel keeda. Võta pliidilt ja jahuta täielikult. Pressi apelsinidest ja sidrunitest mahl, vala juurde jahtunud siirup ja hakitud basiilik. Sega ja vala segu jäätisemasinasse. Lase jäätisemasinal keerutada külm maius, lõpuks tõsta paariks tunniks sügavkülma.
Sorbeti valmistamiseks ilma jäätisemasinata vala segu laia karpi ja tõsta sügavkülma. Sega segu iga poole tunni tagant mikseri või kahvliga. Lase täielikult külmuda.