Punase sibula vürtsmoos
- 1 kg punast sibulat
- 5 g kaneelikoort
- 25 g jämedat soola
- 100 g fariinsuhkrut
- 130 ml palsamiäädikat
- 30 ml õunaäädikat
- 150 g külmutatud kirsse (ilma kivideta)
- 180 ml vett (kogus sõltub hoidise kogusest, sibula mahlakusest ja hautamise ajast)
Koori punane sibul, eemalda juure koht ja viiluta umbes 3 mm paksusteks viiludeks. Mõõda potti vesi ja lisa külmutatud kirsid. Lase segu keema tõusta ja purusta mõni hetk saumikseriga (mida rohkem püreestad seda vähem kirsitükke hiljem tunda on). Lisa kõik ülejäänud komponendid ja lase segul keema tõusta. Keeda vaiksel kuumusel kaane all umbes 1 tund. Eemalda kaneelikoor ja vala moos eelnevalt kuumutatud purkidesse.